Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، حمیدرضا صارمی با بیان این مطلب، توضیح داد: در تعریفی ساده، هویت چیزی است که بازتاب صفات و تبلور یک موضوع خاص در شهر باشد و این موضوعات در جنبه‌های مکانی، زمانی، فرهنگی، فضایی و ... شهر نیز دیده می‌شود که می‌تواند مختصات فیزیکی یک شهر را با شهرهای دیگر متفاوت کند و امروزه، هویت شهری یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در شهرسازی به شمار می‌رود که می‌تواند نوعی تعلق خاطر به آن را در بین ساکنینش ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: تهران جزء شهرهایی است که مبانی هویتی بسیار قوی دارد و دقت داشته باشید که در هویت شهری تهران، ۳ مولفه داریم؛ محیط طبیعی، محیط مصنوع و محیط انسانی که در مولفه‌های طبیعی موضوعاتی نظیر ساختار جغرافیایی، ساختارهای طبیعی، تنوع خاک، پوشش گیاهی خاص در تهران را می‌توان نام برد و همچنین در مولفه‌های انسانی نیز موضوعاتی نظیر تبار، نیاکان، گویش، زبان، عقاید دینی و مذهبی و ... را داریم.

در دنیا به زیبایی خیابان ولیعصر نداریم

صارمی با اشاره به اینکه محیط مصنوع مربوط به ساختار شهر تهران است، گفت: محیط مصنوع در شهر تهران دستخوش تغییرات زیادی شده است که به نظرم لازم است در این بخش بازتعریف مجددی داشته باشیم و البته شاکله خیابانی مثل خیابان ولیعصر همین است و معتقدم که در شهرهای دنیا، خیابانی به زیبایی خیابام ولیعصر نداریم.

معاون شهرسازی و معماری شهر تهران درباره نقدهایی که به طراحی میدان انقلاب یا میدان امام حسین(ع) وجود دارد، گفت: گاهی اوقات در طراحی‌های میادین شهری، مردم به ما می‌گویند که مولفه‌های اسلامی در آن دیده نمی‌شود. به نظرم اگر بازخوانی مجدد و به روزتری داشته باشیم، می‌توان به نتایج خوبی دست پیدا کرد. برای مثال، از من می‌پرسند که آیا در مبانی فرهنگی شهر تهران چیزی به نام نمای ایرانی اسلامی داریم؟ بله حتما داریم، اما این‌گونه نیست که حتما برگشت به گذشته باشد و در آن المان‌هایی مثل آجر دیده شود، بلکه مولفه‌هایی وجود دارد که می‌تواند این بخش از شهر را با بقیه قسمت‌ها متفاوت کند.

ایجاد کمیته نما در مناطق ۲۲ گانه

معاون شهردار تهران با اشاره به فعالیت کمیته‌های «نما» در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران گفت: در دوره جدید شهرداری، یکی از چیزهایی که به صورت جدی بدان می‌پردازیم، سیمای شهری و ارتقای آن است. برهمین اساس کمیته‌هایی با عنوان کمیته «نما» در مناطق ۲۲ گانه تشکیل شده است که ۲ رسالت دارند؛ این کمیته‌ها از حضور یک استاد دانشگاه در رشته طراحی شهری و یک استاد معماری برخوردار است و وظیفه دارند که ضمن بازخوانی سینمای شهری، نماهایی را مورد تصویب قرار بدهند که القاکننده هویت تهران باشد.

صارمی تاکید کرد: نکته مهم خطاب به شهروندان این است که نمای ساختمان متعلق به شما نیست، بلکه حق عموم است؛ بنابراین شهرداری حق دارد به نمایندگی از مردمی که به او رای داده‌اند، چارچوب‌ها، مولفه‌ها و معیارهایی را مشخص کند. این کمیته از این طریق به بازخوانی نماها می‌پردازد.

کمیته بناهای خاص در هر منطقه

او درباره دیگر کمیته فعال در شهرداری‌های تهران گفت «کمیته دوم که در مناطق ۲۲ گانه شهرداری داریم، کمیته «بناهای خاص» است که برای ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و ما در گذشته شهری خود امامزاده‌ها، مساجد، مدارس و بناهای تاریخی و خاص متعددی داریم که بخشی از تبلور فرهنگ ایرانی اسلامی ما بوده است که حتما باید در حفظ آنان تلاش کرد.

کد خبر 694462 برچسب‌ها ساخت و ساز محله هویت شهری شهرداری شهردارى تهران تهران پایتخت مدیریت شهری معماری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ساخت و ساز محله هویت شهری شهرداری شهردارى تهران تهران پایتخت مدیریت شهری معماری مناطق ۲۲ گانه شهر تهران مولفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر ج​​​​​معیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • فردا میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تعطیل است
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور